Smaczne , aromatyczne mięsko, ciekawa alternatywa dla podobnych dań.
Szczegóły
Liczba porcji
16 szt.
Czas przygotowania
80 minut
Lista składników
Filet z indyka – 60 dag
Musztarda francuska – 6 łyżeczek
Pieczarki – 15 dag
Papryka czerwona, zielona – po 1/3 szt
Pomidory suszone – 8 szt.
Ser mozzarella – 10 dag
Pomarańcza – 1 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do dań z indyka – 3 łyżeczki
Masło 2 łyżki
Kroki
- Fileta umyć , przekroić na 3 płaty, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do indyka.
- Pieczarki obrać pokroić . Na patelni rozgrzać masło i usmażyć pieczarki , doprawiając solą i pieprzem.
- Papryki umyć , pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Jedną porcję fileta posmarować musztardą francuską, ułożyć porcję pieczarek i pomidorów.
- Nałożyć porcję papryki.
- Posypać porcją utartego sera.
- Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi dwoma porcjami postąpić tak samo.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 40 minut.
- Pomarańczę obrać , wycisnąć sok , polać podpieczone roladki , wstawić do piekarnika i piec 10 – 15 minut.
- Pokroić w plastry i podawać na gorąco z ziemniakami i surówką , lub dodatek do pieczywa.
No wygląda światowo! Znowu coś pysznie nadziane!
Smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno, można przygotować wcześniej przed podaniem .