Roladki z fileta indyka

Smaczne , aromatyczne mięsko, ciekawa alternatywa dla podobnych dań.

Szczegóły

Liczba porcji

16 szt.

Czas przygotowania

80 minut

Lista składników

  • Filet z indyka – 60 dag

  • Musztarda francuska – 6 łyżeczek

  • Pieczarki – 15 dag

  • Papryka czerwona, zielona – po 1/3 szt

  • Pomidory suszone – 8 szt.

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Pomarańcza – 1 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do dań z indyka – 3 łyżeczki

  • Masło 2 łyżki

Kroki

  • Fileta umyć , przekroić na 3 płaty, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do indyka.
  • Pieczarki obrać pokroić . Na patelni rozgrzać masło i usmażyć pieczarki , doprawiając solą i pieprzem.
  • Papryki umyć , pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Jedną porcję fileta posmarować musztardą francuską, ułożyć porcję pieczarek i pomidorów.
  • Nałożyć porcję papryki.
  • Posypać porcją utartego sera.
  • Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi dwoma porcjami postąpić tak samo.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 40 minut.
  • Pomarańczę obrać , wycisnąć sok , polać podpieczone roladki , wstawić do piekarnika i piec 10 – 15 minut.
  • Pokroić w plastry i podawać na gorąco z ziemniakami i surówką , lub dodatek do pieczywa.
 

2 komentarze

  1. Marzynia Mamcia

    No wygląda światowo! Znowu coś pysznie nadziane!

     
    • Marianna

      Smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno, można przygotować wcześniej przed podaniem .

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*