Rolada z fileta kurczaka z owocami

Super wygląda, doskonale smakuje a aromatem zachwyca.

Szczegóły

Liczba porcji

5 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka podwójny

  • Pieczarki – 15 dag

  • Ser mozzarella – 5 dag

  • Suszone morele – 4 szt

  • Suszone śliwki – 4 szt

  • Jabłko – 1 szt

  • Żurawina – 1 łyżka

  • Plastry boczku – 10 szt

  • Majonez – 2 łyżki

  • Keczup – 2 łyżki

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

  • Wykałaczki małe – 5 szt

Kroki

  • Filet umyć , pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  • Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać olej , wrzucić pieczarki, doprawić solą, usmażyć.
  • Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Morele , śliwki umyć , pokroić na połowę. Jabłko obrać , pokroić w kostkę. Na wykałaczki nabić jabłko, morelę, żurawinę , śliwkę , morelę , jabłko.
  • Keczup wymieszać z majonezem i posmarować przygotowane plastry fileta ,ułożyć porcję pieczarek, posypać porcją sera , na jednym boku ułożyć owoce na wykałaczce. tak postępować ze wszystkimi plastrami.
  • Zwinąć w roladę , jeżeli zachodzi potrzeba to spiąć wykałaczką, owinąć plastrami boczku , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tak zrobić ze wszystkimi plastrami fileta.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia boczku. Podawać z ziemniakami i pomidorami.
 

4 komentarze

  1. Wszytsko tutaj jest apetyczne i pasuje do siebie. Chętnie bym zjadł 🙂

     
  2. Bardzo udany przepis, pachnie az tutaj 🙂

     

Skomentuj Zuzka Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*