Super wygląda, doskonale smakuje a aromatem zachwyca.
Szczegóły
Liczba porcji
5 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Filet z kurczaka podwójny
Pieczarki – 15 dag
Ser mozzarella – 5 dag
Suszone morele – 4 szt
Suszone śliwki – 4 szt
Jabłko – 1 szt
Żurawina – 1 łyżka
Plastry boczku – 10 szt
Majonez – 2 łyżki
Keczup – 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Wykałaczki małe – 5 szt
Kroki
- Filet umyć , pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
- Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać olej , wrzucić pieczarki, doprawić solą, usmażyć.
- Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Morele , śliwki umyć , pokroić na połowę. Jabłko obrać , pokroić w kostkę. Na wykałaczki nabić jabłko, morelę, żurawinę , śliwkę , morelę , jabłko.
- Keczup wymieszać z majonezem i posmarować przygotowane plastry fileta ,ułożyć porcję pieczarek, posypać porcją sera , na jednym boku ułożyć owoce na wykałaczce. tak postępować ze wszystkimi plastrami.
- Zwinąć w roladę , jeżeli zachodzi potrzeba to spiąć wykałaczką, owinąć plastrami boczku , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tak zrobić ze wszystkimi plastrami fileta.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia boczku. Podawać z ziemniakami i pomidorami.
Wszytsko tutaj jest apetyczne i pasuje do siebie. Chętnie bym zjadł 🙂
Chwila pracy i można się rozkoszować , polecam . 🙂
Bardzo udany przepis, pachnie az tutaj 🙂
Mięsa z dodatkiem owoców , mają super smak i aromat, polecam. 🙂