Przysmak z makrelą

Pyszna pasta na podwieczorek.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Makrela wędzona – 1 szt.

  • Seler naciowy – 4 szt.

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Papryka czerwona – 1/3 szt.

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka

  • Chleb tostowy – 8 szt.

  • Majonez – 4 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę.
  • Seler naciowy oraz paprykę, pokroić w drobną kostkę. Umieścić w salaterce.
  • Makrelę obrać , rozdrobić, dodać do pozostałych składników.
  • Całość doprawić solą, pieprzem oraz majonezem, wymieszać.
  • Tosty podgrzać. Nałożyć na każdego pastę, jak kto lubi można dodać , pokrojonego ogórka lub rzodkiewkę.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    pasta z makreli to częsty gość. Przeważnie jako awanturka, ale z jajkami też. Spróbuję dodać selera naciowego, już niedługo będę mogła zerwać swój na działce!

     
    • Marianna

      Seler jest tu bardzo wskazany dodaje bardzo ładnego aromatu i fajnie czuć go podczas jedzenia, u mnie wszyscy to lubią, 😉

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*