Pyszna pasta na podwieczorek.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Makrela wędzona – 1 szt.
Seler naciowy – 4 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Chleb tostowy – 8 szt.
Majonez – 4 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę.
- Seler naciowy oraz paprykę, pokroić w drobną kostkę. Umieścić w salaterce.
- Makrelę obrać , rozdrobić, dodać do pozostałych składników.
- Całość doprawić solą, pieprzem oraz majonezem, wymieszać.
- Tosty podgrzać. Nałożyć na każdego pastę, jak kto lubi można dodać , pokrojonego ogórka lub rzodkiewkę.
pasta z makreli to częsty gość. Przeważnie jako awanturka, ale z jajkami też. Spróbuję dodać selera naciowego, już niedługo będę mogła zerwać swój na działce!
Seler jest tu bardzo wskazany dodaje bardzo ładnego aromatu i fajnie czuć go podczas jedzenia, u mnie wszyscy to lubią, 😉