Przekładaniec waflowy

Słodkie co nie co do wykonania na szybko.

Szczegóły

Liczba porcji

20 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Wafla tortowe – 1 opakowanie

  • Śmietana 30 % – 1 szklanka

  • Cukier kryształ – 1/2 szklanki

  • Galaretka o smaku cytrynowym – 1 szt.

  • Masa kajmakowa – 160 g – 1/2 puszki

  • Orzechy włoskie – 5 dag

Kroki

  • Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować 5 minut na wolnym ogniu. Dodać galaretkę , wymieszać, wystudzić, pozostawić do zgęstnienia.
  • Orzechy przepłukać ciepłą wodą, pokroić na drobno.
  • Wafle smarować na przemiennie. Masa kajmakowa.
  • Przykryć waflem na niego masa cytrynowa.
  • Następnie masa kajmakowa, cytrynowa i na wierzch masa kajmakowa, którą posypać pokrojonymi orzechami włoskimi.
  • Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.
 

2 komentarze

  1. Rewelacyjny smak!

     

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*