Słodkie co nie co do wykonania na szybko.
Szczegóły
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Wafla tortowe – 1 opakowanie
Śmietana 30 % – 1 szklanka
Cukier kryształ – 1/2 szklanki
Galaretka o smaku cytrynowym – 1 szt.
Masa kajmakowa – 160 g – 1/2 puszki
Orzechy włoskie – 5 dag
Kroki
- Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować 5 minut na wolnym ogniu. Dodać galaretkę , wymieszać, wystudzić, pozostawić do zgęstnienia.
- Orzechy przepłukać ciepłą wodą, pokroić na drobno.
- Wafle smarować na przemiennie. Masa kajmakowa.
- Przykryć waflem na niego masa cytrynowa.
- Następnie masa kajmakowa, cytrynowa i na wierzch masa kajmakowa, którą posypać pokrojonymi orzechami włoskimi.
- Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.
Rewelacyjny smak!
Smakuje dobrze, polecam spróbować. Pozdrawiam