Przekąska wiosenna

Pożywne, szybkie co nie co dla zabieganych.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Mix sałat – 1/2 opakowania

  • Pomidor – 1 szt.

  • Rzodkiewka – 3 szt.

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Serek wiejski – 150 g

  • Szczypior lub koperek do posypania

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 1/2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować, obrać, pokroić w ósemki.
  • Pomidor pokroić w plastry, plastry podzielić na ćwiartki.
  • Rzodkiewkę pokroić w plastry.
  • Sałatę umyć.
  • Układać warstwami na talerzu doprawiając solą i pieprzem.
  • Na talerzu ułożyć sałatę.
  • Na niej pomidora.
  • Na pomidora rzodkiewkę.
  • Na rzodkiewce jajka.
  • Następnie nałożyć po 2 – 3 łyżeczki serka.
  • Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, polać po wierzchu. Posypać szczypiorkiem lub koperkiem jak kto lubi.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Bardzo apetycznie wygląda ten talerz, mógłby mi ktoś podać taki jutro na śniadanie 🙂 Ciesze się, że tu trafiłam, widać u Pani nie tylko doświadczenie, ale i radość gotowania. Proszę się nie zniechęcać i pisać dalej, ja tu będę zaglądać!

     

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*