Doskonała do pracy lub na drugie śniadanie. Połączenie ryby , serów i papryki to smaczne co nie co.
Szczegóły
Liczba porcji
10 szt
Czas przygotowania
10 minut
Czas pieczenia
30 minut
Lista składników
Ciasto francuskie 300 g
Makrela wędzona – 1 szt
Serek puszysty – 150 g
Papryka czerwona – 1/2 szt
Jajko kurze – 1 szt
Ser żółty utarty – 4 łyżki
Sezam do posypania
Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
Kroki
- Makrelę obrać. Paprykę umyć , pokroić.
- Do naczynia włożyć mięso z ryby , serek puszysty, żółty ser oraz pokrojoną paprykę. Całość zblendować, doprawić ziołami prowansalskimi, wymieszać.
- Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować przygotowaną pastą.
- Zwinąć w rulon i pokroić na części. Jajko roztrzepać posmarować i posypać sezamem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 – 30 minut do dobrego zrumienienia.
A to też fajna propozycja i niedrogo wyjdzie, a jest cała taca. Brat przyjechał z zagranicy i zaprasza, a że z gołą ręką się nie jedzie, to mogę przygotować taka przekąskę 🙂
To prosto ,tanio szybko tak trochę inaczej. 🙂