Przekąska na piątek

Doskonała do pracy lub na drugie śniadanie. Połączenie ryby , serów i papryki to smaczne co nie co.

Szczegóły

Liczba porcji

10 szt

Czas przygotowania

10 minut

Czas pieczenia

30 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie 300 g

  • Makrela wędzona – 1 szt

  • Serek puszysty – 150 g

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Jajko kurze – 1 szt

  • Ser żółty utarty – 4 łyżki

  • Sezam do posypania

  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka

Kroki

  • Makrelę obrać. Paprykę umyć , pokroić.
  • Do naczynia włożyć mięso z ryby , serek puszysty, żółty ser oraz pokrojoną paprykę. Całość zblendować, doprawić ziołami prowansalskimi, wymieszać.
  • Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować przygotowaną pastą.
  • Zwinąć w rulon i pokroić na części. Jajko roztrzepać posmarować i posypać sezamem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 – 30 minut do dobrego zrumienienia.
 

2 komentarze

  1. A to też fajna propozycja i niedrogo wyjdzie, a jest cała taca. Brat przyjechał z zagranicy i zaprasza, a że z gołą ręką się nie jedzie, to mogę przygotować taka przekąskę 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*