Niezwykle pyszna i prosta w przygotowaniu.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Kapusta pekinka – 1/3 szt.
Marchewka – 1 szt.
Szczypior – 1/2 pęczka
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa do surówek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Sok z cytryny – 1/2 łyżeczki
Kroki
- Pekinkę umyć , drobno pokroić.
- Marchewkę obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Szczypior umyć , drobno ściąć.
- Paprykę umyć , pokroić w kostkę.
- Składniki umieścić w salaterce.
- Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do surówek, wymieszać.
- Dodać oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszać.