Szybka w przygotowaniu i równie szybko znika z talerza. Taka na goście w drodze.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Lista składników
Seler konserwowy – 320 g
Ser sałatkowy z ziołami – 150 g
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Pomidor – 1 szt.
Mieszanka warzywna ( kukurydza, groszek ) – 212 ml
Jajka kurze – 3 szt.
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Paprykę , pomidora umyć , pokroić w kostkę.
- Ser osączyć z zalewy, umieścić w salaterce.
- Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
- Seler , mieszankę warzywną osączyć z zalewy, dodać do warzyw.
- Doprawić solą i pieprzem , wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem , dodać i jeszcze raz wymieszać.
- Schłodzić w lodówce.
Bardzo lubię sałatki z selerem, a pani propozycja jest niewątpliwie smaczna.
Tak ja kocham każdy rodzaj sałatki ale mój mąż niekoniecznie, więc muszę robić małe porcje, i ostatnio tak na szybko . 🙂
Tak ja kocham każdy rodzaj sałatki ale mój mąż niekoniecznie, więc muszę robić małe porcje, i ostatnio tak na szybko . 🙂