Pasztet z wykorzystaniem mięsa i warzyw z rosołu, delikatny, aromatyczny , do różnego rodzaju pieczywa.
Szczegóły
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Czas pieczenia
50 minut
Lista składników
Mięso z rosołu z 1 kurczaka bez filetów.
Warzywa z rosołu ( marchewka – 1 1/2, pietruszka – 1 szt , seler mały – 1/2 szt, por – 1/3 szt)
Filet z indyka mielony – 25 dag
Jajko kurze – 1 szt
Przyprawa do dań z indyka – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Mięso drobno pokroić, przepuścić maszynkę lub zblendować ,podobnie warzywa. Mięso z indyka doprawić, solą, pieprzem ,przyprawą do dań z indyka.
- Do mięsa z indyka, dodać mięso z kurczaka i warzywa , wbić jajko, doprawić solą, pieprzem, bardzo dokładnie, gdyby było za suche, dodać 1/2 szklanki rosołu , wymieszać. Włożyć do foremki.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 50 minut.
- Pokroić w plastry , podawać z dowolnym pieczywem.
Pani Marysiu! takusieńki sam, jak robiła moja Mama 🙂
Cieszę się że potrafię tak jak Mama.Pozdrawiam.
Mam nadzieję, ze się naucze taki robić!
To bardzo proste z pewnością tak będzie . Pozdrawiam