Subtelny , aromatyczny smak zachęcający do skosztowania, idealna na piątkową kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
9 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Makrela – 1 szt.
Kapary w zalewie – 50 g
Oliwki zielone – 10 szt.
Jajka kurze – 2 szt.
Szczypiorek – 1/3 pęczka
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Makrelę obrać, umieścić w naczyniu do blendowania.
- Oliwki kapary pokroić na połowę , dodać do makreli.
- Jajka ugotować , obrać, pokroić dodać.
- Wszystkie składniki lekko zblendować, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę, wymieszać.
- Podawać z ciemnym pieczywem , bagietką, posypane szczypiorem.
Mam kapary! A makrele są codziennie nawet w naszym geesie na wsi. Przeważnie robię awanturkę, ale teraz się skuszę na ten kremik 🙂
Zrobiłam tak ,gdyż zawsze słyszałam ,ze to nie dobre, a jak zblendowałam to niewiele widać, , posmarowany chlebek na to pomidorek i gotowe. 🙂