Pasta z kaparami

Subtelny , aromatyczny smak zachęcający do skosztowania, idealna na piątkową kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

9 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Makrela – 1 szt.

  • Kapary w zalewie – 50 g

  • Oliwki zielone – 10 szt.

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Szczypiorek – 1/3 pęczka

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Makrelę obrać, umieścić w naczyniu do blendowania.
  • Oliwki kapary pokroić na połowę , dodać do makreli.
  • Jajka ugotować , obrać, pokroić dodać.
  • Wszystkie składniki lekko zblendować, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę, wymieszać.
  • Podawać z ciemnym pieczywem , bagietką, posypane szczypiorem.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Mam kapary! A makrele są codziennie nawet w naszym geesie na wsi. Przeważnie robię awanturkę, ale teraz się skuszę na ten kremik 🙂

     
    • Marianna

      Zrobiłam tak ,gdyż zawsze słyszałam ,ze to nie dobre, a jak zblendowałam to niewiele widać, , posmarowany chlebek na to pomidorek i gotowe. 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*