Pasta do pieczywa

Smaczna, aromatyczna , idealna do pieczywa.

Szczegóły

Liczba porcji

150 g

Czas przygotowania

15 minut

Czas gotowania

10 minut

Lista składników

  • Tuńczyk w oliwie – 80 g

  • Jajka kurze – 2 szt

  • Ogóreczki konserwowe małe – 4 szt

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Majonez – 1 łyżka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać , umieścić w naczyniu do blendowania. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę.
  • Tuńczyka osączyć z oliwy, dodać do jajek. Dodać ogóreczki oraz przeciśnięty czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Całość zblendować. Dodać majonez , wymieszać.
  • Smarować pieczywo. U mnie chleb orkiszowy.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Pani Marysiu, widzę, że tuńczyk u pani ostatnio w kuchni rządzi 😀 My kupujemy go rzadko (bo drogi), więc pewnie najpierw wyląduje w sałatce 🙂

     

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*