Pasta do pieczywa

Pyszna, aromatyczna pasta z wykorzystaniem warzyw z rosołu oraz części mięsa. Idealna na kanapki.

Szczegóły

Liczba porcji

250 g

Czas przygotowania

15 minut

Calories

Lista składników

  • Warzywa z rosołu: Marchewka – 1 szt

  • Pietruszka – 1 szt

  • Seler – 1/4 szt

  • Mięso z udka

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Groszek w zalewie – 80 g

  • Pasta tahini – 2 łyżki

  • Koperek – 1/2 pęczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Warzywa umieścić w naczyniu do blendowania. Udko obrać , dodać mięso. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę , dodać.
  • Szczypiorek umyć, ściąć. Dodać pastę tahini , jeżeli nie mamy można dodać sezam oraz szczypiorek.
  • Doprawić solą i pieprzem, zblendować . Smarować pieczywo.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Jak dobre warzywa i kurczak, to już jest pysznie, a pani jeszcze podrasowała sezamem i groszkiem. Pycha!

     
    • Marianna

      Polecam ,zrobić ja nie przepadam za mięsem z rosołu , więc staram się jakoś go wykorzystać. 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*