Delikatny aromatyczny deser, kojący podniebienie.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Brzoskwinie – 8 szt.
Maliny – 1/2 szklanki
Jagody – 4 łyżki
Ciastka biszkopty – 8 szt.
Galaretka o smaku brzoskwiniowym – 1 szt.
Serek homogenizowany – 140 g – 2 szt.
Śmietana na kleksy.
Kroki
- Galaretkę o smaku brzoskwiniowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
- 4 biszkopty lekko pokruszyć i umieścić w 4 pucharkach.
- Brzoskwinie umyć , pokroić w kostkę i po 2 umieścić na ciastkach w pucharkach.
- Krzepnącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi i wyłożyć porcjami na brzoskwinie, włożyć do każdego pucharka po ciastku i schłodzić w lodówce 1 godzinę.
- Przed podaniem na wierzchu położyć po kleksie śmietany , kilka malin oraz po łyżce jagód.