Okryty filet z kurczaka

Pięknie pachnie w całym domu. Ciekawa alternatywa do podobnych dań.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet podwójny

  • Pesto zielone – 190 g

  • Boczek – 25 dag

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Jajko kurze – 1 szt

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka.
  • Boczek pokroić w cienkie plastry.
  • Ciasto francuskie rozwinąć , pokroić na 4 części. Na każdej ułożyć po 4 plasterki boczku.
  • Doprawione plastry fileta posmarować pesto i ułożyć na plastrach boczku.
  • Na wierzch znów 4 plasterki boczku. Zwinąć na połowę , zlepić boki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut, do dobrego zrumienienia ciasta.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

4 komentarze

  1. Ależ smaczna kołderka!

     
  2. Ja też mogę mieć takie okrycie na zimę :DDD

     

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*