Pięknie pachnie w całym domu. Ciekawa alternatywa do podobnych dań.
Szczegóły
Liczba porcji
4 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Filet podwójny
Pesto zielone – 190 g
Boczek – 25 dag
Ciasto francuskie – 300 g
Jajko kurze – 1 szt
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka.
- Boczek pokroić w cienkie plastry.
- Ciasto francuskie rozwinąć , pokroić na 4 części. Na każdej ułożyć po 4 plasterki boczku.
- Doprawione plastry fileta posmarować pesto i ułożyć na plastrach boczku.
- Na wierzch znów 4 plasterki boczku. Zwinąć na połowę , zlepić boki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut, do dobrego zrumienienia ciasta.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
Ależ smaczna kołderka!
Pyszna i aromatyczna 🙂
Ja też mogę mieć takie okrycie na zimę :DDD
Czy by było ciepło ? 🙂