Naleśniki ziołowe nadziewane serkiem z warzywami

Popularne naleśniki urozmaicone ziołami, z bogatym w witaminy nadzieniem super na śniadanie lub kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

9 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Mąka pszenna – 1 szklanka

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Mleko – 1 szklanka

  • Woda – 1/2 szklanki

  • Szczypta soli

  • Olej – 4 łyżki

  • Serek wiejski – 100 g

  • Rzodkiewka – 4 szt.

  • Ogórek długi – 1/2 szt.

  • Pomidor – 1 szt.

  • Bazylia – 8 listków

  • Pietruszka świeża – 2 gałązeczki

  • Zioła polskie – 1/2 łyżeczki

  • Sos czosnkowy do polania, jak kto lubi

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka

Kroki

  • Jajka wybić , dodać sól, utrzeć dodać mleko, olej , mąkę i robotem utrzeć.
  • Bazylię , pietruszkę, ściąć na drobno, dodać do ciasta, dodać również zioła i wymieszać. Pozostawić ciasto chwilę aby odpoczęło.
  • Rozgrzać patelnię, nalewać porcję ciasta.
  • Smażyć na rumiano z obu stron.
  • Pomidora, rzodkiewkę pokroić w kostkę. Ogórka obrać również pokroić w kostkę. Szczypiorek ściąć.
  • Do miseczki włożyć serek, dodać przygotowane warzywa i wymieszać.
  • Nałożyć porcję na przygotowanego naleśnika.
  • Złożyć w kieszonkę, polać sosem czosnkowym lub innym, jaki kto lubi.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*