Nadziewane pieczarki

Połączenie mięsa i warzyw , doprawione przyprawami , to idealnie pachnące danie obiadowe.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt

Czas przygotowania

60 mniut

Lista składników

  • Pieczarki większe – 6 szt

  • Schab – 25 dag

  • Cebula biała – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1/3 szt

  • Cukinia – 1/3 szt

  • Suszone pomidory – 4 szt

  • Ser mozzarella – 15 dag

  • Majonez – 2 łyżki

  • Keczup – 2 łyżki

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki

  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Schab umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Cebulę obrać , pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć pokroić w drobną kostkę. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę.
  • Warzywa doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, wymieszać ze schabem, dodać majonez i keczup i jeszcze raz wymieszać.
  • Pieczarki obrać , ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Pieczarki nadziać mięsem z warzywami.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 30 minut, wyjąć i posypać utartym serem.
  • Wstawić i piec około 10 minut , do zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z ziemniakami i surówką.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Pieczarki nadziane schabem – wypas!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*