Lekka sałatka z wykorzystaniem warzyw z rosołu.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Marchewka – 2 szt
Pietruszka – 1 szt
Seler – 1/4 szt
Ogóreczki konserwowe małe – 8 szt
Pomidor czerwony – 1 szt
Kabanosy – 3 laski
Kukurydza w zalewie – 80 g
Fasola czerwona w zalewie – 80 g
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Warzywa osączyć , pokroić w kostkę.
- Pomidor umyć , pokroić w kostkę.
- Ogórki pokroić w kostkę.
- Kukurydzę, fasolę osączyć z zalewy . Warzywa umieścić w salaterce.
- Doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do sałatek , wymieszać.
- Jogurt wymieszać z majonezem , dodać do sałatki i wymieszać, schłodzić .
Fajne śniadanko albo kolacyjka. No i te kabanosy – nasze polskie najlepsze!
To tak na szybko , ale smacznie. 🙂