Moc zielonych warzyw

Połączenie różnych zielonych warzyw z jajkiem i serem sałatkowym, stanowi doskonałą i aromatyczną całość.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Brokuł – 1/2 szt.

  • Kalarepka – 1 szt.

  • Kiełki świeże – 1 opakowanie

  • Oliwki zielone – 15 szt.

  • Sałata – 6 liści

  • Ogórek długi – 1/2 szt.

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Ser biały sałatkowy – 270 g

  • Majonez – 4 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Sok z cytryny – 1/2 łyżeczki

Kroki

  • Brokuł rozebrać na różyczki ugotować.
  • Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
  • Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny, aby nie sczerniała.
  • Sałatę porwać na części.
  • Ogórek obrać pokroić w kostkę.
  • Oliwki pokroić w ćwiartki, razem z kiełkami dodać do pozostałych warzyw.
  • Ser pokroić w kostkę, dodać do całości.
  • Składniki umieszczone w salaterce, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, dodać majonez, jeszcze raz wymieszać. Pozostawić na 2 godziny, aby sałatka nabrała właściwego aromatu.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*