sałatka bogata w różne witaminy , super dodatek do różnych dań.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Kalarepka – 1 szt.
Kiełki świeże – 50 g – 1 /2 szt
Mango – 1/2 szt.
Ser feta – 150 g – 1/2 szt
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do sałatek
Kroki
- Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach , skropić cytryną , doprawić solą i pieprzem , ułożyć na talerzu tworząc warstwę.
- Kiełki , pociąć na mniejsze ułożyć na kalarepce, doprawić przyprawą do sałatek.
- Mango obrać , pokroić w kostkę , ułożyć na kiełkach.
- Paprykę umyć , obrać , pokroić w kostkę , położyć na kiełkach.
- Ser osączyć z zalewy, dodać do sałatki.
- Całość doprawić solą i pieprzem , skropić oliwą z oliwek.
- Podawać na śniadanie, kolację jako dodatek.
Muszę sobie nastawić kiełki. ta sałatka jest baaardzo kusząca!
Taka na szybko , prosta i smaczna. 🙂