Marchewka z groszkiem

Sentymentalna podróż w lata dzieciństwa i popularny dodatek do drugiego dania.

Szczegóły

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Marchewka – 3 szt.

  • Groszek konserwowy – 212 ml

  • Masło – 1 łyżka

  • Mąka pszenna – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Marchewki umyć , obrać , pokroić w kostkę.
  • Marchewkę włożyć do garnka zalać wodą , lekko posolić , gotować do miękkości.
  • Groszek osączyć z zalewy.
  • W rondelku rozpuścić masło włożyć marchewkę, groszek, doprawić solą i pieprzem, smażyć chwilę.
  • Mąkę rozpuścić w wodzie i wlać do marchewki z groszkiem , chwilę pogotować aby marchewką z groszkiem uzyskały jednolitą konsystencję.
  • Podawać jako dodatek do drugiego dania.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*