Sentymentalna podróż w lata dzieciństwa i popularny dodatek do drugiego dania.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Marchewka – 3 szt.
Groszek konserwowy – 212 ml
Masło – 1 łyżka
Mąka pszenna – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Marchewki umyć , obrać , pokroić w kostkę.
- Marchewkę włożyć do garnka zalać wodą , lekko posolić , gotować do miękkości.
- Groszek osączyć z zalewy.
- W rondelku rozpuścić masło włożyć marchewkę, groszek, doprawić solą i pieprzem, smażyć chwilę.
- Mąkę rozpuścić w wodzie i wlać do marchewki z groszkiem , chwilę pogotować aby marchewką z groszkiem uzyskały jednolitą konsystencję.
- Podawać jako dodatek do drugiego dania.