Kolorowe kotleciki z fileta indyka

Chrupiące na zewnątrz , delikatne w środku, urozmaicone warzywami, podnoszącymi ich smak .

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Mięso mielone z fileta indyka – 35 dag

  • Cukinia – 1/3 szt.

  • Papryka – 1/3 szt.

  • Suszone pomidory – 6 szt.

  • Ser mozzarella – 7 dag

  • Tarta bułka – 3 łyżki

  • Musztarda – 1 łyżeczka

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa gyros

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros.
  • Cukinię , paprykę utrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Suszone pomidory pokroić w kostkę.
  • Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Pomidory, ser , dodać do składników w miseczce, wbić jajko, dodać musztardę i 1 łyżkę tartej bułki, wymieszać dokładnie.
  • Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce.
  • Na patelni rozgrzać olej, smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
  • Podawać z podpieczonymi ziemniakami oraz groszkiem z marchewką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*