Malinowy puch

Ciasto delikatne i subtelne w smaku. W mig znika z talerza.

Szczegóły

Liczba porcji

20 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Herbatniki kakaowe – 20 szt.

  • Herbatniki jasne – 20 szt.

  • Masa krówkowa – 150 g

  • Sernik na zimno – 1 opakowanie

  • Mleko – 2 szklanki

  • Maliny – 40 dag

  • Śmietana 30 % – 220 ml

  • Galaretka o smaku malinowym – 2 szt.

  • Galaretka o smaku pomarańczowym – 2 szt.

  • Ciastka dekoracyjne – 20 dag

Kroki

  • Ciastko posmarować masą krówkową , przykryć drugim . W blaszce układać na przemian ciastko jasne , ciastko ciemne.
  • Sernik na zimno przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu , wyłożyć na herbatniki.
  • 2 galaretki o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Maliny umyć, zblendować. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z musem malinowym, oraz krzepnącą galaretką , wyłożyć na sernik.
  • Ułożyć herbatniki dekoracyjne.
  • Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnące wylać na ciasto. Schłodzić 4 godziny lub najlepiej całą noc. Podzielić na porcje.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*