Ciasto delikatne i subtelne w smaku. W mig znika z talerza.
Szczegóły
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Herbatniki kakaowe – 20 szt.
Herbatniki jasne – 20 szt.
Masa krówkowa – 150 g
Sernik na zimno – 1 opakowanie
Mleko – 2 szklanki
Maliny – 40 dag
Śmietana 30 % – 220 ml
Galaretka o smaku malinowym – 2 szt.
Galaretka o smaku pomarańczowym – 2 szt.
Ciastka dekoracyjne – 20 dag
Kroki
- Ciastko posmarować masą krówkową , przykryć drugim . W blaszce układać na przemian ciastko jasne , ciastko ciemne.
- Sernik na zimno przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu , wyłożyć na herbatniki.
- 2 galaretki o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Maliny umyć, zblendować. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z musem malinowym, oraz krzepnącą galaretką , wyłożyć na sernik.
- Ułożyć herbatniki dekoracyjne.
- Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnące wylać na ciasto. Schłodzić 4 godziny lub najlepiej całą noc. Podzielić na porcje.