Deser na drugie śniadanie z owocami sezonowymi obecnie truskawki.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Makaron np. świderki – 150 g
Truskawki świeże – 20 dag
Śmietanka 30 % – 10 ml
Cukier puder 6 łyżek
Kroki
- Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu.
- Gdy gotuje się makaron, truskawki obrać z szypułek, umyć, pokroić w plasterki, zasypać 3 łyżkami cukru, aby wypuściły trochę soku.
- Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru.
- Makaron ułożyć na talerzu, pokryć truskawkami.
- Na truskawki bitą śmietanę.
Smak z dzieciństwa. Czekało się aż truskawki dojrzeją, potem maliny… mniammm
Bardzo ładny talerz. Z takiego smakuje jeszcze lepiej😉
Truskawki to tak naprawdę pierwszy owoc z pola, dlatego wszyscy chętnie po nie sięgają i jedzą pod różnymi postaciami.W mojej rodzinie najchętniej zjadane z naleśnikami i makaronem oraz koktajl truskawkowy. 😉