Łódeczki z nadzieniem

Efektowne i wyśmienite danie, które posmakuje każdemu.

Szczegóły

Liczba porcji

6 sztuk

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka podwójny

  • Szpinak mrożony – 2 kulki

  • Ser feta 150 g – 1 /2 opakowania

  • Pieczarki – 20 dag

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do kurczaka

  • Gałka muszkatołowa – 1 /3 łyżeczki

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Mięso umyć, pokroić w plastry.
  • Szpinak rozmrozić . Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić gałką muszkatołową , smażyć 3 minuty.
  • Pieczarki obrać, pokroić . Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
  • Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Sery, pieczarki, szpinak, umieścić w miseczce i bardzo dokładnie wymieszać.
  • Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.
  • Natrzeć przyprawą do kurczaka, umieścić w naczyniu żaroodpornym i nacięte miejsce wypełnić przygotowanym farszem.
  • Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić łódeczki i piec 25 minut.
  • Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki, pora i jabłka.
 

2 komentarze

  1. Bardzo fajna propozycja! W takiej łódeczce mogłabym popłynąć 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*