Kotlety Pinokia

Popularne mielone w specjalnym wydaniu , posmakują wszystkim.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

45 minut

Lista składników

  • Mięso mielone wieprzowe – 25 dag

  • Ser mozzarella – kulka

  • Cebula biała – 1/2 szt.

  • Kapary – 2 łyżki

  • Suszone pomidory – 6 szt.

  • Oliwki zielone – 10 szt.

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Musztarda – 2 łyżeczki

  • Bułka tarta do obtoczenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać.
  • Cebulę obrać , pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • Ser pokroić w kostkę.
  • Oliwki , pomidory oraz kapary pokroić w kostkę .
  • Pokrojone składniki dodać do mięsa, również musztardę oraz wbić jajko.
  • Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać , uformować kotleciki , obtoczyć w tartej bułce.
  • Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia.
  • Podawać jak kto lubi z ziemniakami, kopytkami lub innymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*