Popularne mielone w specjalnym wydaniu , posmakują wszystkim.
Szczegóły
Liczba porcji
6 szt.
Czas przygotowania
45 minut
Lista składników
Mięso mielone wieprzowe – 25 dag
Ser mozzarella – kulka
Cebula biała – 1/2 szt.
Kapary – 2 łyżki
Suszone pomidory – 6 szt.
Oliwki zielone – 10 szt.
Jajko kurze – 1 szt.
Przyprawa do mięsa wieprzowego – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Musztarda – 2 łyżeczki
Bułka tarta do obtoczenia
Kroki
- Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać.
- Cebulę obrać , pokroić w bardzo drobną kostkę.
- Ser pokroić w kostkę.
- Oliwki , pomidory oraz kapary pokroić w kostkę .
- Pokrojone składniki dodać do mięsa, również musztardę oraz wbić jajko.
- Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać , uformować kotleciki , obtoczyć w tartej bułce.
- Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia.
- Podawać jak kto lubi z ziemniakami, kopytkami lub innymi dodatkami.