Prosty w przygotowaniu, zrobi każdy nawet ten kto nigdy ciasta nie przygotowywał.
Szczegóły
Liczba porcji
20 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Sernik na zimno – 1 opakowanie
Serek homogenizowany – 140 g – 2 szt
Galaretka o smaku wiśniowym – 2 szt
Biszkopty – 200g
Czekolada gorzka – 1/2 tabliczki
Mleko 2 szklanki
Kakao – 2 łyżeczki
Kroki
- Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć biszkoptami.
- Sernik na zimno przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, podzielić na połowę , do jednej dodać kakao. Układać na przemian porcję białą i z kakao, nie musi to być regularne.
- Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą, wymieszać z serkami homogenizowanymi, wyłożyć na ser na zimno.
- Na wierzch utrzeć czekoladę.
- Schłodzić w lodówce, 3 godziny , podzielić na porcje.
Ślicznie wyszedł w przekroju!
Jest to szybkie do wykonania i smaczne , dla uniknięcia pieczenia i dla wygody. Jak czasem człowiek ma chęć na coś słodkiego na szybko. 🙂