Kolorowy deser

Super deser na różne okazje.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Biszkopty okrągłe – 6 szt

  • Galaretka z kiwi – 2 szt

  • Serek homogenizowany – 140 g – 2 szt

  • Kiwi – 6 szt

  • Mandarynki – 2 szt

  • Galaretka o smaku malinowym – 1 szt

  • Słupki migdałowe do posypania

Kroki

  • Galaretkę z kiwi rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , wlać do talerza głębokiego do zakrzepnięcia, zakrzepniętą pokroić w kostkę.
  • Biszkopty pokruszyć i ułożyć na dnie pucharka. Pokrojoną galaretkę podzielić na 4 części , z każdej połowę wyłożyć na biszkopty.
  • Kiwi obrać zblendować , włożyć do rondelka dolać 1/2 szklanki wody zagotować i rozpuścić galaretkę, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami homogenizowanymi, po porcji włożyć do pucharków , następnie pozostałą pokrojoną galaretkę.
  • Mandarynki obrać, rozebrać na cząstki i ułożyć na galaretce.
  • Galaretkę o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody , mocno schłodzoną , po porcji wylać na mandarynki , gdy będzie zaczynała krzepnąć posypać słupkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny.
 

2 komentarze

  1. O, to jest deser studencki! Nie mam tylko słupków migdałowych, ale posypię tarta czekoladą. dzięki!

     

Skomentuj Zuzka Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*