Super deser na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
4 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Biszkopty okrągłe – 6 szt
Galaretka z kiwi – 2 szt
Serek homogenizowany – 140 g – 2 szt
Kiwi – 6 szt
Mandarynki – 2 szt
Galaretka o smaku malinowym – 1 szt
Słupki migdałowe do posypania
Kroki
- Galaretkę z kiwi rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , wlać do talerza głębokiego do zakrzepnięcia, zakrzepniętą pokroić w kostkę.
- Biszkopty pokruszyć i ułożyć na dnie pucharka. Pokrojoną galaretkę podzielić na 4 części , z każdej połowę wyłożyć na biszkopty.
- Kiwi obrać zblendować , włożyć do rondelka dolać 1/2 szklanki wody zagotować i rozpuścić galaretkę, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami homogenizowanymi, po porcji włożyć do pucharków , następnie pozostałą pokrojoną galaretkę.
- Mandarynki obrać, rozebrać na cząstki i ułożyć na galaretce.
- Galaretkę o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody , mocno schłodzoną , po porcji wylać na mandarynki , gdy będzie zaczynała krzepnąć posypać słupkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny.
O, to jest deser studencki! Nie mam tylko słupków migdałowych, ale posypię tarta czekoladą. dzięki!
Można sypać czym się lubi lub dać świeży owoc. 🙂