Kolorowy bit

Smaczne i bardzo proste do wykonania ciasto.

Szczegóły

Liczba porcji

20 porcje

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Ciastka Pettit Berry – 80 szt.

  • Masa krówkowa – 160 g – 1/2 puszki

  • Sok zielony – 1 litr

  • Budyń śmietankowy – 60 g – 3 szt.

  • Ser mascarpone – 250 g

  • Galaretka o smaku wiśniowym – 2 szt.

  • Czekolada gorzka – 1/2 tabliczki

  • Wiórka kokosowe do posypania

  • Mleko – 3 łyżki

Kroki

  • Blaszkę do pieczenia 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć partię herbatników – 20 szt.
  • Następnie kolejno smarować każde ciastko masą krówkową.
  • Układać na warstwie ciastek w blaszce.
  • Z soku odlać 1 szklankę i rozpuścić budynie. Pozostałą część zagotować, wlać rozpuszczony budyń , zagotować. Wyłożyć na ciastka.
  • Przykryć kolejną warstwą herbatników.
  • Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy zaczną tężeć wymieszać z serkiem mascarpone i wyłożyć na ciastka.
  • Przykryć kolejną warstwą herbatników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać mleko , dokładnie rozpuścić i wyłożyć na ciastka. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
  • Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Pokroić na porcje.

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*