Białe warzywa zawierają wiele odżywczych składników, obniżających cholesterol, wzmacniają odporność.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Makaron fischetti – 1 szklanka po ugotowaniu
Pieczarki marynowane – 260 g – 1/2 słoiczka
Cebulka perłowa konserwowa – 15 szt.
Kiełki fasoli konserwowe – 212 ml
Rzodkiewka – 10 szt.
Jajka kurze – 4 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 5 łyżek
Kroki
- Jajka ugotować na twardo, obrać. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu, umieścić w salaterce.
- Rzodkiewkę pokroić w kostkę dodać do makaronu.
- Kiełki osączyć z zalewy, dodać.
- Pieczarki pokroić i dodać.
- Cebulkę pokroić w ćwiartki, dodać.
- Jajka pokroić w ósemki, dodać.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić na 3 godziny aby smaki się wymieszały.