Kolorowe fischietti z białymi warzywami – sałatka

Białe warzywa zawierają wiele odżywczych składników, obniżających cholesterol, wzmacniają odporność.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Makaron fischetti – 1 szklanka po ugotowaniu

  • Pieczarki marynowane – 260 g – 1/2 słoiczka

  • Cebulka perłowa konserwowa – 15 szt.

  • Kiełki fasoli konserwowe – 212 ml

  • Rzodkiewka – 10 szt.

  • Jajka kurze – 4 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 5 łyżek

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu, umieścić w salaterce.
  • Rzodkiewkę pokroić w kostkę dodać do makaronu.
  • Kiełki osączyć z zalewy, dodać.
  • Pieczarki pokroić i dodać.
  • Cebulkę pokroić w ćwiartki, dodać.
  • Jajka pokroić w ósemki, dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić na 3 godziny aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*