Wafle jak z bajki

Wafle przełożone kremem i pianką jogurtową, idealne do popołudniowej herbaty.

Szczegóły

Liczba porcji

20 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Wafle suche – 4 szt.

  • Krem kakaowo – mleczno – orzechowy – 400 g – 1/2 słoiczka

  • Galaretka o smaku wiśniowym – 1 szt.

  • Jogurt fantazja z płatkami czekolady – 106 g – 2 szt.

Kroki

  • 2 wafle suche rozłożyć i posmarować kremem.
  • Przykryć następnymi dwoma. Otrzymamy dwie połowy.
  • Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
  • Gdy zacznie krzepnąć wymieszać z jogurtami. Wyłożyć na jedną połowę przełożonych wafli. Wierzch posypać płatkami czekolady.
  • Przykryć drugą połową przełożonych wafli.
  • Schłodzić w lodówce 3 godziny. Pokroić na porcje.
 

2 komentarze

  1. To dopiero bogata wersja wafli. I czekoladowo i owocowo. Super!
    Pozdrawiam:)

     
    • Marianna

      Wafle smakują doskonale, szybko się je wykona, co prawda ciasta nie zastąpią, ale do popołudniowej herbaty znakomite. 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*