Kolorowa pasta z tuńczykiem

Aromatyczna pasta na piątkową kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Tuńczyk w oliwie – 185 g

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Papryka czerwona – 1/3 szt.

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka

  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajko ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
  • Szczypiorek ściąć, umieścić w miseczce.
  • Tuńczyka osączyć z oliwy, dodać do miseczki.
  • Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników.
  • Doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę z oliwek, wymieszać.
  • Podawać z bagietką lub ciemnym pieczywem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*