Kieszonki z filetem z kurczaka

Aromatyczne i pyszne danie obiadowe.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300g

  • Podwójny filet z kurczaka

  • Pieczarki – 15 dag

  • Cebula – 1/2 szt.

  • Ser żółty – 5 plastrów

  • Suszone pomidory – 5 szt.

  • Żurawina – 5 dag

  • Majonez – 2 łyżki

  • Musztarda delikatesowa – 2 łyżki

  • Przyprawa do kurczaka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Filet z kurczaka pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, pozostawić na 30 minut.
  • Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić.
  • Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki i smażyć 3 minuty.
  • Ciasto podzielić na wielkość plastrów na 10 szt.
  • Na kawałku ciasta ułożyć plaster fileta.
  • Musztardę wymieszać z majonezem i posmarować filety.
  • Ułożyć na nim plastry sera.
  • Na serze pieczarki.
  • Następnie pomidory i żurawinę.
  • Każdą porcję przykryć plastrem ciasta i zlepić brzegi.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kieszonki, piec 35 minut, aż ciasto będzie dobrze rumiane.
  • Podawać z ziemniakami i świeżymi warzywami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*