Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.
Szczegóły
Liczba porcji
8 szt.
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Filet z indyka – 50 dag
Boczek – 15 dag
Papryka czerwona- 1/2 szt.
Ser mozzarella – 15 dag
Żurawina – 10 dag
Brokuł- 1/3 szt.
Marynata – 1 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Filet umyć , pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry.
- Brokuł umyć , rozebrać na różyczki, podgotować w osolonej wodzie.
- Paprykę umyć , pokroić w paski.
- Ser mozzarella, boczek , pokroić w plastry.
- Żurawinę opłukać.
- Na zamarynowany plaster fileta , ułożyć plasterek boczku , dwa krótkie plasterki sera.
- Na nim różyczki brokuła, paski papryki i żurawinę.
- Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi postąpić tak samo.
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia.
- Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.