Kieszonki z fileta indyka

Kruche , aromatyczne mięsko , które pokocha każdy od pierwszego kęsa.

Szczegóły

Liczba porcji

8 szt.

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Filet z indyka – 50 dag

  • Boczek – 15 dag

  • Papryka czerwona- 1/2 szt.

  • Ser mozzarella – 15 dag

  • Żurawina – 10 dag

  • Brokuł- 1/3 szt.

  • Marynata – 1 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet umyć , pokroić w plastry. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować plastry.
  • Brokuł umyć , rozebrać na różyczki, podgotować w osolonej wodzie.
  • Paprykę umyć , pokroić w paski.
  • Ser mozzarella, boczek , pokroić w plastry.
  • Żurawinę opłukać.
  • Na zamarynowany plaster fileta , ułożyć plasterek boczku , dwa krótkie plasterki sera.
  • Na nim różyczki brokuła, paski papryki i żurawinę.
  • Spiąć wykałaczką , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi postąpić tak samo.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić i piec 30 minut , do dobrego zrumienienia.
  • Podawać zgodnie z własnymi upodobaniami , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*