Szybki i pyszny deser na podwieczorek.
Szczegóły
Liczba porcji
9 szt.
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Jabłka średnie – 4 szt.
Ciasto francuskie – 300 g
Cynamon do posypania
Żurawina – 2 dag
Foremki do muffinek
Kroki
- Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie na cienkie plasterki.
- Ciasto francuskie pociąć na wielkość plasterka , około 2 cm.
- Na plasterku ułożyć jabłka.
- Zwinąć w rulonik i włożyć do foremki na muffinki, na wierzch ułożyć po kilka żurawin.
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kwiatki i piec 20 – 30 minut.
- Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
super pomysł ,smakuje wyśmienicie
Są smaczne i szybkie do wykonania szczególnie dla zabieganych , gdy chcemy coś słodkiego na już. Pozdrawiam