Filet z kurczaka zapiekany z warzywami.

Tutaj dodaj opis potrawy

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka podwójny

  • Pieczarki – 15 dag

  • Cebula biała – 1/2 szt.

  • Papryka czerwona -1/3 szt.

  • Pomidory suszone – 8 szt.

  • Oliwki zielone – 15 szt.

  • Ser mozzarella – 15 dag

  • Przyprawa do kurczaka

  • Sól , pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Fileta pokroić w plastry, doprawić przyprawą do kurczaka.
  • Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 1 min., dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
  • Paprykę, pomidory, oliwki, pokroić w kostkę.
  • Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych oczkach.
  • Na patelni rozgrzać olej, podsmażać plastry fileta z obu stron. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na plastry nałożyć po porcji pieczarek.
  • Na nie nałożyć paprykę.
  • Na paprykę suszone pomidory.
  • Na pomidory oliwki.
  • Każdy plaster przykryć porcją sera.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na złoty kolor sera, około 20 minut.
  • Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*