Tutaj dodaj opis potrawy
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Filet z kurczaka podwójny
Pieczarki – 15 dag
Cebula biała – 1/2 szt.
Papryka czerwona -1/3 szt.
Pomidory suszone – 8 szt.
Oliwki zielone – 15 szt.
Ser mozzarella – 15 dag
Przyprawa do kurczaka
Sól , pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Kroki
- Fileta pokroić w plastry, doprawić przyprawą do kurczaka.
- Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić.
- Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 1 min., dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
- Paprykę, pomidory, oliwki, pokroić w kostkę.
- Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych oczkach.
- Na patelni rozgrzać olej, podsmażać plastry fileta z obu stron. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na plastry nałożyć po porcji pieczarek.
- Na nie nałożyć paprykę.
- Na paprykę suszone pomidory.
- Na pomidory oliwki.
- Każdy plaster przykryć porcją sera.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na złoty kolor sera, około 20 minut.
- Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.