Extra kotleciki

Niezwykle proste do przygotowania, a jednocześnie puszyste i delikatne, zasmakują całej rodzinie.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Mięso wieprzowe mielone – 30 dag

  • Ser feta – 80 g

  • Cukinia – 1/2 szt.

  • Pieczarki – 2 szt.

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Tarta bułka do obtoczenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać.
  • Cukinię umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać , pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Ser feta pokruszyć . Składniki dodać do mięsa, wbić jajko.
  • Bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki , obtoczyć w tartej bułce. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić i piec 30 minut, do zrumienienia. Pieczone kotleciki są zdrowsze i lepiej smakują. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*