Ekonomiczna sałatka

Lekka sałatka z wykorzystaniem warzyw z rosołu.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Marchewka – 2 szt

  • Pietruszka – 1 szt

  • Seler – 1/4 szt

  • Ogóreczki konserwowe małe – 8 szt

  • Pomidor czerwony – 1 szt

  • Kabanosy – 3 laski

  • Kukurydza w zalewie – 80 g

  • Fasola czerwona w zalewie – 80 g

  • Majonez – 2 łyżki

  • Jogurt naturalny – 2 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Warzywa osączyć , pokroić w kostkę.
  • Pomidor umyć , pokroić w kostkę.
  • Ogórki pokroić w kostkę.
  • Kukurydzę, fasolę osączyć z zalewy . Warzywa umieścić w salaterce.
  • Doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do sałatek , wymieszać.
  • Jogurt wymieszać z majonezem , dodać do sałatki i wymieszać, schłodzić .
 

2 komentarze

  1. Fajne śniadanko albo kolacyjka. No i te kabanosy – nasze polskie najlepsze!

     

Skomentuj Marta Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*