Aromatyczna przekąska

Prosta w przygotowaniu a zarazem smaczna przekąska .

Szczegóły

Liczba porcji

10 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas gotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Ziemniaki średnie – 5 szt

  • Pieczarki – 10 dag

  • Ser pleśniowy – 120 g

  • Żurawina – 3 łyżki

  • Ser mozzarella wiórki do posypania

  • Pesto paprykowe do posmarowania

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie. Przekroić na połowę wydrążyć środek. Umieścić w pojemniczkach do zapiekania.
  • Posmarować pesto.
  • Pieczarki obrać , usmażyć , nałożyć na pesto.
  • Ser , pokroić na mniejsze kawałki ułożyć na pieczarkach.
  • Nałożyć po trochu żurawiny , wierzch posypać serem mozzarella.
  • Zapiekać we frytownicy beztłuszczowej lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, do dobrego zrumienienia sera.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

2 komentarze

  1. Pani Marysiu, aromat czujemy nawet tutaj, w Słowenii!

     
    • Marianna

      Prosta więc mozna szybko przygotować , a nawet na następny dzień zabrać do pracy . 🙂

       

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*