Prosta w przygotowaniu a zarazem smaczna przekąska .
Szczegóły
Liczba porcji
10 szt
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Ziemniaki średnie – 5 szt
Pieczarki – 10 dag
Ser pleśniowy – 120 g
Żurawina – 3 łyżki
Ser mozzarella wiórki do posypania
Pesto paprykowe do posmarowania
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Kroki
- Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie. Przekroić na połowę wydrążyć środek. Umieścić w pojemniczkach do zapiekania.

- Posmarować pesto.

- Pieczarki obrać , usmażyć , nałożyć na pesto.

- Ser , pokroić na mniejsze kawałki ułożyć na pieczarkach.

- Nałożyć po trochu żurawiny , wierzch posypać serem mozzarella.

- Zapiekać we frytownicy beztłuszczowej lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, do dobrego zrumienienia sera.

- Podawać z ulubionymi dodatkami.

Pani Marysiu, aromat czujemy nawet tutaj, w Słowenii!
Prosta więc mozna szybko przygotować , a nawet na następny dzień zabrać do pracy . 🙂