Prosta i szybka w przygotowaniu przekąska, zachwyci domowników i gości.
Szczegóły
Liczba porcji
16 porcji
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Ciasto francuskie – 300 g
Boczek szynkowy plastry – 25 dag
Pieczarki – 30 dag
Ser pleśniowy – 120 g
Musztarda francuska – 200g
Jajko kurze – 1 szt.
Czarnuszka – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Kroki
- Pieczarki obrać , pokroić . Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć.
- Ciasto podzielić na połowę, posmarować musztardą , ułożyć plastry boczku.
- Na boczku ułożyć pieczarki. Ser pokroić w słupki i ułożyć wzdłuż jednego boku.
- Zwinąć w rulon , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko rozkłócić , posmarować i posypać czarnuszką.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia.
Apetyczne i kaloryczne 😉 Zjadłbym nawet, gdybym potem musiał godzine biegać…
Zjeść z umiarem zawsze można byle się nie objadać .:)
Zjeść z umiarem zawsze można byle się nie objadać .:)