Delikatne , smaczne , które w mig znikają z talerza.
Szczegóły
Liczba porcji
5 szt.
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Mięso wieprzowo – drobiowe – 25 dag
Ser feta – 50 g
Pomidory suszone – 6 szt.
Oliwki zielone – 10 szt.
Jajko kurze – 1 szt.
Przyprawa do mięsa mielonego – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Tarta bułka do obtoczenia
Kroki
- Mięso doprawić , solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego.
- Ser feta pokruszyć, dodać do mięsa.
- Pomidory , oliwki pokroić w kostkę, dodać.
- Wbić jajko.
- Dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kotleciki i piec 30 minut , na złoty kolor.
- Podawać z ziemniakami, surówką.