Sałatka na styl włoski , można jeść na drugie śniadanie, lub kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Calories
Lista składników
Tortellini – 250 g
Brokuł – 1/3 szt.
Pomidor duży lub 2 małe
Oliwki zielone – 20 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Jajka kurze – 4 szt.
Sos włoski – 1 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Brokuł rozebrać na różyczki , ugotować. Umieścić w salaterce.
- Pomidor, paprykę umyć , pokroić w kostkę, dodać.
- Oliwki pokroić w ćwiartki , dodać. Doprawić solą , pieprzem, wymieszać.
- Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w ćwiartki , ułożyć na wierzchu.
- Sos przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, polać po sałatce. Szczypiorek ściąć , posypać po wierzchu.
Sałatka idealnie dopasowana pod mój gust – począwszy od tortellini, przez brokuły, aż po jajka! Dla mnie jest po prostu perfekcyjna:)
Cieszę się ,że się podoba, polecam zrobić i wypróbować 🙂